Αλεξοπούλου Χριστίνα

Πολιτικός Μηχανικός
Βουλευτής Αχαΐας

Αλεξοπούλου Χριστίνα

Πολιτικός Μηχανικός
Βουλευτής Αχαΐας

Υποψηφιότητα

Η Χριστίνα δραστηριοποιείται πολιτικά στον χώρο της Κεντροδεξιάς από τα μαθητικά της χρόνια. Θεωρώντας την πολιτική πρωτίστως ως κοινωνική υπηρεσία, την υπηρετεί πάνω από 2 δεκαετίες σε διάφορες μορφές, ιδιωτικώς και δημοσίως, σε τομείς όπως ο ακτιβισμός, ο εθελοντισμός, η ισότητα και η υποστήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, παράλληλα με τη δράση της εντός της Νέας Δημοκρατίας και του επαγγελματικού κλάδου των Πολιτικών Μηχανικών, στον οποίο ανήκει.

Διαθέτει και εξασκεί δημόσιο πολιτικό λόγο από το 2004 που εξελέγη για πρώτη φορά Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας. Έχει ζητήσει την ψήφο των Αχαιών ως υποψήφια Νομαρχιακή Σύμβουλος το 2006, όταν και εξελέγη πρώτη στον συνδυασμό της.

Από τον Αύγουστο του 2018, με συνέντευξη σε μεγάλη εφημερίδα της Πάτρας στο πλαίσιο της διαφάνειας, έχει ανακοινώσει δημοσίως το ενδιαφέρον της για το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές του 2019, έχει υποβάλει την υποψηφιότητά της στα θεσμικά όργανα της παράταξης και την προωθεί σε όλον τον νομό, υποστηρίζοντας το πολιτικό όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για μια άλλη, καλύτερη Ελλάδα.